Reviews van studiekiezers

Hoi hoi, het gaat echt heel goed met de studie. Ik haal bijna alleen voldoendes en alle opdrachten en projecten die ik moet maken vind ik ook echt leuk en dat heb ik nog nooit gehad.

Ik ben nogmaals zo blij dat ik dit traject had gevolgd bij u want ik wist echt niet dat deze opleiding zo goed bij me zou passen.

Ik had verwacht dat er ook een aantal minpunten aan de opleiding zaten maar dat is gelukkig niet het geval en is alles heel erg positief.

Mbo-student, 19 jaar

2x gestopt met Mbo-studie, November 2023

Ik ben begonnen aan een opleiding maar die vond ik toch niet leuk. Ik merkte toen ik ging kijken naar andere studies, dat ik in geen een studie echt interesse had, daarom heb ik hulp ingeschakeld.

Door middel van dit uitgebreide traject heb ik mijn studiekeuze met veel verschillende invalshoeken bekeken, wat erg fijn was, want hierdoor voel je je zekerder over je keuze. Ik vond ook alles goed uitgewerkt, waardoor je meer achtergrond info krijgt over waarom iets wel bij je zou kunnen passen of niet.

Studiekiezer, 17 jaar

Gestopt met Hbo-studie, April 2023

Ik was echt radeloos over mijn studiekeuze, omdat ik niet goed wist waar mijn interesses lagen en omdat er zoveel keuze is.
Via een vriendin kwam ik uit bij StudieKoers en dit heeft me uiteindelijk heel erg geholpen om een keuze te maken.

Ik ben dingen te weten gekomen over mijn interesses en over mijn persoonlijkheid en heb dit goed kunnen koppelen aan een studie met Sylvia.

Studiekiezer, 18 jaar

Gymnasium-6, Juni 2022

Hoi Sylvia,
Hartstikke bedankt voor alle hulp met het zoeken naar een studie.
Na mijn tussenjaar kan ik zeker verder met alle inzichten die ik over mezelf en de studies heb gekregen dankzij jou hulp!
Groetjes

Sam, 18 jaar

Havo-5, Mei 2022

Dankzij de super hulp van Sylvia van Studiekoers is het me gelukt om de juiste Hbo-opleiding te vinden. Sylvia neemt de tijd je te leren kennen, luistert naar je wensen, komt met goede ideeën en is erg betrokken. Wanneer je twijfelt over je studiekeuze zou ik een traject bij Studiekoers zeker aanraden!

Google-review

Jasper, 19 jaar

3e jaars MBO niveau 4, Juli 2021

Sylvia krijgt van mij een 9! Het is namelijk een super goed keuze traject en ze kijkt goed naar jou als persoon en je sterkere punten en je zwakkere punten.

Op basis van jouw interesse kan ze een goede opleiding bij jou zoeken. Daarnaast heeft ze meerdere keuzes welke opleidingen er misschien bij jou passen. Samen ga je een beetje onderzoeken welke opleiding je wilt volgen. Wat ik persoonlijk heel fijn vond! 

Voor mij zaten er geen opdrachten tussen die overbodig waren. Ik vond het leukste om mij zelf ook beter te leren kennen doormiddel van de opdrachten en testen. Ik heb hierdoor meer geleerd over mijzelf maar ook welke richting ik denk op te willen.

Eline, 20 jaar

3e jaars MBO niveau 4, April 2021

Na twee studies te hebben afgerond, wilde ik graag aan een derde studie beginnen waar ik echt voldoening uit haal. Maar door de vele mogelijkheden begon ik echt te twijfelen. Sylvia van StudieKoers heeft ontzettend fijn geholpen bij het maken van de juiste keuze.

Ook de Studie Interesse Test bracht veel bekende maar ook veel nieuwe interesses naar boven. Dat was erg leuk om te zien.
Ik geef mijn studiekeuzetraject dan ook een 9,5!

Dide, 20 jaar

3e jaars MBO niveau 3, Februari 2020

Ik heb het traject bij StudieKoers erg goed ervaren. Door middel van leuke opdrachten en gesprekken had Sylvia al snel door hoe ik in elkaar steek waardoor ze mij het beste kon helpen met de keuze voor mijn studie.

Ik vond het een gezellig maar ook leerzaam traject wat mij erg goed heeft geholpen. Ik heb door het traject van StudieKoers een hele goede keuze kunnen maken en in september ga ik met een opleiding starten die volledig bij mij past, namelijk Social Work.
Zonder StudieKoers was dat niet gelukt!

Isabella, 19 jaar

Gestopt met (deeltijd) Hbo-studie in eerste jaar, Februari 2019

Dit was voor mij ook de eerste keer om zo iets te doen. Voor mij was daarom ook alles goed, want ik ben eruit gekomen waar mijn interesses lagen en welke opleiding ik wil gaan doen.

Sylvia heeft me goed geholpen in het maken van een keuze voor een opleiding. Dankzij Studiekoers weet ik nu precies wat ik wil gaan doen en heb ik er weer veel zin.

MBO-student, 17 jaar

Gestopt met MBO-studie in eerste jaar, Maart 2019

Hé Sylvia.

Je gelooft het nooit, maar ik vind school nu echt super! De sales ligt me helemaal!!
De opleiding zelf is echt super leuk, ik heb een hele leuke klas en interessante docenten uit het zakenleven. Super fijne sfeer hangt er op school. Dus, ik heb het helemaal naar m’n zin!

MHbo-student, 17 jaar

Gestopt met Mbo-studie maar nog wel leerplichtig, November 2023

Aan het begin van het jaar ben ik gestopt met mijn opleiding waardoor ik dus niet goed wist welke opleiding ik erna wilde gaan volgen. Het studiekeuzetraject van Sylvia heeft mij erg geholpen, omdat ik er op deze manier achter ben gekomen dat er iets heel anders beter bij mij past.

Tijdens het traject wordt er echt gekeken naar hoe je persoonlijk in elkaar zit en dus ook welke manier van studeren het beste bij je past.

Ik heb inmiddels mijn studie gevonden en ga het natuurlijk met veel vertrouwen volgen! Ik geef mijn studiekeuzetraject daarom een 9,5!

Studiekiezer, 19 jaar

Gestopt met Hbo-studie, Juni 2023

Ik heb de hulp van Sylvia ingeschakeld nadat ik was gestopt met mijn opleiding. Ik had altijd zeker geweten dat mijn vorige opleiding de juiste keuze voor mij was, dus toen dat niet zo bleek kwam dat als een klap aan. Ik wist daardoor ook niet meer zeker welke kant ik op wilde voor mijn volgende opleiding.

Sylvia heeft mij enorm geholpen door samen met mij helemaal opnieuw te onderzoeken waar mijn kwaliteiten en interesses liggen. Hierdoor kom ik veel breder gaan kijken naar opleidingen. Uiteindelijk kwam ik bij een compleet andere opleiding uit dan mijn vorige, maar deze past ook zo veel beter bij mij!

Over het algemeen ben ik zeer positief over het traject van StudieKoers en ik raad het zeker anderen aan die moeite hebben met hun studiekeuze.

Noa, 20 jaar

In November 2021 gestopt met Hbo-studie, Mei 2022

Wanneer je niet weet wat voor studie je later wil gaan doen, raad ik StudieKoers zeker aan! Het heeft mij geholpen om de juiste keuze te maken.
Dankzij StudieKoers heb ik gekozen voor een studie waar ik zonder Sylvia nooit op gekomen zou zijn. De gesprekken waren erg prettig de 2 testen die ik gemaakt heb hebben een grote rol gespeeld in mijn keuze.

Fenna, 16 jaar

Havo-5, December 2021

Dankzij de hulp van Sylvia heb ik een weloverwogen keuze kunnen maken voor een nieuwe opleiding die wél bij me past.
De fijne gesprekken en testen hebben hier goed bij geholpen. Ik geef haar daarom een 8,5!
 

Wouter, 18 jaar

In oktober 2020 gestopt met Hbo-studie, April 2021

Vond de Studie Interesse Test maken wel erg leuk om te doen en dat je later terug ziet wat er uitkomt, ook van sommige studies die je dan niet verwacht.

Verder vond ik het erg fijn de gesprekken omdat ik zo nog kon evalueren wat ik gedaan had en of ik al tot een beslissing was gekomen.

Anoniem, 17 jaar

Havo-5, Maart 2021

Ik zit op 6vwo en kon echt niet kiezen tussen 2 studies. Via via wist ik over StudieKoers en nam contact op omdat ik zelf echt niet kon kiezen. Hierdoor heb ik een beter inzicht gekregen over de studies en weet ik nu meer over mezelf.
Ik vond het leuk om de spellen te spelen waardoor ik een beter inzicht kreeg over mezelf. Het heeft mij heel erg geholpen bij mijn keuze

Aukje, 18 jaar

VWO-6, Juni 2020

Ik twijfelde persoonlijk heel erg over wat voor opleiding ik wilde doen. Vandaar dat ik ging kijken of ik daar wat hulp bij kon krijgen. Toen kwam ik al snel bij Sylvia terecht en die heeft mij op een hele fijne manier begeleid bij dit proces.

Persoonlijk vond ik de spiegel opdracht heel bijzonder omdat het een goed beeld gaf van wat de mensen om me heen van mij vinden.

Jip, 18 jaar

Na 6 weken gestopt met Hbo-studie, April 2020

Mijn moeder wilde graag dat ik een studiekeuzetest ging doen. Ik wist eigenlijk al wat ik wilde doen, maar om mijn keuze te bevestigen wilde ik er ook een.

Na een paar verrassingen vond ik het hele traject erg nuttig. Ik ben erachter gekomen dat de studie die ik op het oog had bij mij past en dat ik op het goede pad zat. Kortom het was zeker weten nuttig!

Juul, 17 jaar

Atheneum-6, Oktober 2019