Reviews van ouders

Hoi Sylvia,

We hebben het traject als zeer prettig ervaren en M. mag starten in Tilburg!

Dank voor je hulp!

Ouder van studiekiezer Havo-5

Juni 2023

Wij zijn erg tevreden over het traject dat je met M. gedaan hebt gedaan. M. geeft aan dat het hem een goed gevoel geeft. Hij vindt dat er veel langsgekomen is, en dat er mede daarom geen hiaten meer zijn in het nadenken over zijn studiekeuze. Door de methode sluit je eigenlijk uit dat je iets mist.

Hij is bevestigd in zijn belangstelling voor biologie en chemie. Hij heeft geleerd over zichzelf, over zijn kracht en zijn behoefte. Zelf was hij niet zo snel op het idee gekomen om deze opleiding te gaan doen, in Leeuwarden, maar door de duidelijkheid heeft hij nu toch deze keuze gemaakt.

Al met al zijn wij dus erg tevreden, en hebben we het gevoel dat M. er veel aan gehad heeft. Niets dan complimenten dus, voor jou!

Ouder van voortijdige HBO-studieverlater

Juni 2022

Wij vinden het zeker fijn dat N. iets gevonden heeft wat bij haar past en waar ze vol voor wil gaan. Daar zijn we blij om en dat geeft haar ook idd motivatie voor de examens.
We zijn blij dat dit studiekeuzetraject haar mogelijkheden en inzichten heeft gegeven omtrent haar kwaliteiten en interesses. We denken ook dat dit goed bij haar past en zijn zeer tevreden hoe dit op deze manier is aangepakt.
Dank je wel voor je inzet en moeite en we zijn nogmaals erg blij dat we dit ook voor N. hebben kunnen doen en dat dit iets voor haar heeft opgeleverd.

Ouder van studiekiezer Havo-5

Mei 2022

5 sterren!

Sylvia heeft onze dochter heel erg geholpen met het maken van de moeilijke studiekeuze. Met de persoonlijke aanpak van Sylvia is mijn dochter op haar gemak gesteld en is er vertrouwen ontstaan bij het maken van de juiste keuze . Ze heeft alle tijd genomen in dit traject. Wij bevelen haar zeker aan! 

Miriam van Dommelen

Moeder van studiekiezer 6-VWO, April 2021

“We zijn erg blij met de hulp van Sylvia bij het maken van de juiste studiekeuze van onze zoon. De keuze is gigantisch. Het is lastig om daar zelf een weg in te zoeken.

Al wist onze zoon al redelijk goed welke kant hij op wil gaan, Sylvia heeft hem op het juiste spoor gezet en hem gewezen op een vrij nieuwe studie die helemaal aansluit bij zijn interesse en competenties. Onze zoon is hierdoor erg gemotiveerd om zijn middelbare school diploma te halen en ziet erg uit naar komend studiejaar.” 

Jeanette van Haaften

Moeder van studiekiezer, Maart 2021

“Ik wil je nog super bedanken voor het goede gesprek en de resultaten bij de testen. We vonden het persoonlijk beeld van haar erg mooi wat daaruit kwam. Ze heeft de afgelopen weken er toch veel stress van gehad maar gelukkig deze week gekozen voor de studie X. Waar we heel blij mee zijn. Nu nog aangenomen worden natuurlijk (maar ze heeft wel goede cijferlijst) en hopelijk wijzigt ze niet meer!

Haar broer wil ook graag maar we willen de komende tentamens even afwachten. Dus hopelijk zien we je terug bij ons!!!”

Moeder van studiekiezer

Januari 2021

StudieKoers heeft er voor gezorgd dat mijn dochter haar koers gevonden heeft!

Sylvia heeft door middel van haar aanpak zowel de ambitie als de capabilities van mijn dochter boven water gekregen. In september start ze in vol vertrouwen de (voltijd) HBO opleiding Social Work.

Ik raad een ieder aan wanneer er twijfel bestaat over de vervolgstappen, bij StudieKoers een traject te doorlopen. Het is zoveel goedkoper dan een jaar te verliezen met alle kosten en teleurstellingen van dien.

Rikus Huiskes

Ouder van voortijdige (deeltijd) HBO-studieverlater

Het is ontzettend moeilijk om je eigen kind te helpen die een verkeerde keuze heeft gemaakt wat betreft zijn opleiding en vervolgens niet goed weet wat hij wel wil. Als ouder denk je soms ook al in bepaalde richtingen en zie je samen met je kind door de bomen het bos niet meer.

StudieKoers begint blanco en gaat stap voor stap, samen met je kind ontdekken waar de echte interesses liggen. Een simpele vraag als “Waar wordt jij nu echt blij van?” kan uiteindelijk door je kind beantwoord worden. De opleidingen die daarbij aansluiten worden dankzij StudieKoers duidelijk waardoor er een echte bewuste keuze gemaakt kan worden!

Chantal van Overdijk

Ouder van voortijdige MBO-studieverlater

Sylvia is ervaren, kundig en heeft met/door haar eigen kinderen praktijkervaring genoeg met betrekking tot studiekeuze advies!

De persoonlijke aanpak in combinatie met het feit dat ze de studies en onderwijsinstellingen in de wijde omtrek goed kent gaf voor mijn dochter en mij de doorslag om contact op te nemen. En met succes: mijn dochter is enthousiast over de keuze die ze heeft gemaakt!
Nu op naar het examen en dan starten met een studie die we eerst niet in ons vizier hadden, maar die naar voren kwam na de gesprekken, tests en spellen.

Tip voor ouders: houd alle opties open, dus ook dat van een tussenjaar!

Monique P.

Moeder van studiekiezer Havo-5, December 2023

Een van de eerste dingen die Sylvia zei was: je moet niet gaan bedenken wat je wilt worden, maar waar je je de komende jaren mee bezig wilt houden. En dat is precies wat jongeren in deze tijd van de overvloed aan studies moeten doen.

Sylvia is vriendelijk en benaderbaar, en heeft erg veel kennis van de mogelijkheden die er zijn. Onze beide dochters hebben goede hulp gehad van Studiekoers om hun uiteindelijke studie te vinden of hun voorkeur bevestigd te zien.

Sylvia geeft advies, tips en handvatten waarmee onze dochters aan de slag konden. Via haar persoonlijkheids- en interesse-testen zijn zij tot duidelijke inzichten gekomen. Echt een aanrader!

Ouder van twee studiekiezers

Mei 2022

W. heeft gisteren zijn inschrijving voor de nieuwe opleiding geregeld. Hij heeft inderdaad het traject serieus doorlopen en heeft zeker weer e.e.a. geleerd (ook over zichzelf).

Zowel voor onze zoon als voor ons was het fijn om dit traject te doorlopen. Hij heeft op deze manier een weloverwogen keuze gemaakt. Zeker nu alle open dagen etc. online zijn, maakt het dat toch wat lastiger. Denk dat deze periode van werken en ondertussen op zoek naar een nieuwe opleiding goed voor hem geweest is.

Nogmaals dank je wel voor je hulp!

Ouder van voortijdige HBO-studieverlater

April 2021

We zijn heel blij dat we onze zoon naar jou hebben gestuurd. Ik vind dat hij een goede keuze heeft gemaakt en vind ook dat het bij hem past.

Moeder van studiekiezer Havo-5

Maart 2021

“Voor de jeugd is het (en zeker op dit moment in Corona tijd) echt niet makkelijk om een keuze te maken voor hun verdere studietraject. Hoe fijn dat Sylvia van StudieKoers ze stap voor stap op weg helpt.

Mijn zoon (16 jaar; 5 Havo) had nog geen idee hoe hij een keuze zou gaan maken. Stapsgewijs heeft hij zijn keuze veel makkelijker kunnen maken. Hij legde direct zijn weerstand aan de kant en ging enthousiast aan de slag met haar opdrachten. Met als resultaat een keuze waar hij volledig achter staat.
Wij geven het studiekeuzetraject bij StudieKoers een 9!”

Enid van der E.

Moeder van studiekiezer Havo-5, Januari 2021

Goedemorgen Sylvia,
We zijn vorige week bij je geweest tijdens het inloopspreekuur voor hulp qua studierichting voor B. 
Wij vonden het beiden een erg prettig gesprek en zeker en ’t aller belangrijkste, B. heeft er veel aan gehad. Ze is bezig met het vergaren van info over haarzelf bij vrienden ed. Ze begint vanmiddag met haar profielwerkstuk bij Orde en Veiligheid. Vandaar uit kijkt ze weer verder.
Nogmaals bedankt voor je inzicht en imput!
Grtjs  

Melanie

Moeder van studiekiezer 4-VMBO-T, November 2019

Ben met mijn zoon binnengelopen tijdens het inloopspreekuur van StudieKoers in de bibliotheek Den Bosch centrum. Heel goed geholpen. Nam alle tijd voor ons. Als we nog vragen hebben komen we zeker nog een keer langs.

Jany

Moeder van studiekiezer 6-gymnasium, Oktober 2019

Ik heb gekozen voor StudieKoers omdat we via vrienden hoorden over de goede resultaten. Onze zoon had geen duidelijke vervolg studie in gedachten en zijn interesse wisselde wekelijks.

Door de begeleiding van StudieKoers kreeg hij een heldere kijk op zijn eigen kunnen en interesses, wat een enthousiasme voor zijn toekomst bracht.  Hij gaat nu Oriëntaalse Talen en Communicatie doen in Maastricht. Een veelbelovende opleiding met goede vooruitzichten op een baan waar wij zelf te voren niet aan gedacht zouden hebben. 

StudieKoers bevelen we zeker aan.

Alexandra

Ouder van studiekiezer HAVO-5